Engleski napadač Wayne Rooney izjednačio je rekord Sir Bobbyja Charltona u broju postignutih pogodaka, postigavši sinoć svoj 49. pogodak u visokoj pobjedi 6:0 nad San Marinom kojom je Engleska osigurala nastup na Euru2016 u Francuskoj.

“Izjednačenje s velikim Sir Bobbyjam Charltonom je velika čast, veliki trenutak. Jako sam ponosan”, rekao je Rooney nakon pobjede za BBC. “Nadam se kako ću ga i nadmašiti i postati vodeći strijelac.”

Izbornik Engleske Roy Hodgson zamijenio je Rooneyja Harryjem Kaneom, oduzimajući svom kapetanu priliku da već u subotu nadmaši Charltona. “Zamjena je bila planirana. Wayne će zabiti taj pedeseti pogodak, biti će još puno prilika. Pa nije mu ovo zadnji nastup za Englesku, da je bilo tako ne bih ga mijenjao”, rekao je Hodgson.

Engleska je osigurala nastup na Euru tri utakmice prije kraja kvalifikacija, što bi engleskom izborniku moglo dati priliku za eksperimentiranje i uigravanje nekih igrača koji možda i nisu u prvom planu. “Ovakvu priliku nismo dobili uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu, gdje smo morali pobijediti zadnje dvije utakmice. bez obzira na plasman, dobro ćemo se pripremati za nadolazeće utakmice”, zaključio je izbornik.

Komentiraj