Srbijanski premijer Aleksandar Vučić uputio je pismo hrvatskoj vladi i premijeru Zoranu Milanoviću u kojemu nudi pomoć u suočavanju s poplavama koje su zahvatile Hrvatsku, prenose u petak srbijanski elektronički mediji.

Srbijanska vlada spremna je pomoći Hrvatskoj slanjem specijalnih timova za izvanredne situacije te slanjem pomoći za obnovu u poplavama uništenih kuća, poručio je srbijanski premijer u pismu.
“S velikim žaljenjem smo primili vijest o razarajućim poplavama koje su napravile veliku materijalnu štetu u Karlovcu, Zagrebu, Kostajnici, Dalmaciji i drugim dijelovima Hrvatske. Svjesni teškoća s kojima se zbog ove prirodne katastrofe suočavate, Vlada Srbije je spremna, ukoliko to smatrate potrebnim, pomoći Hrvatskoj uz pomoć specijalnih timova obučenih za djelovanje u izvanrednim situacijama i pružiti materijalnu pomoć u obnovi poplavama uništenih područja”, stoji u pismu srbijanskog premijera, prema priopćenju iz ureda srbijanskog premijera.
Vučić u pismu izražava suosjećanje sa svima koji su pogođeni poplavama, dodaje se u priopćenju.

 

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.