Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture u četvrtak je priopćilo kako u dubrovačkom akvatoriju traje koordinirana potraga za nestalim češkim državljaninom, nakonb pomorske nesreće u kojoj su kasno sinoć u Pelješkom kanalu sudjelovale dvije brodice.

Naime, sinoć nešto iza 22:30 asti u Pelješkom kanalu, između Kućišta na Pelješcu i Tri žala na Korčuli sudarile su se dvije brodice, jedna brodica hrvatske zastave, dužine 10,60 metara, pogonjena strojem snage 103 kW, sa četiri osobe na palubi (dvoje odraslih i dvoje djece), svi hrvatski državljani, od kojih srećom nitko nije ozlijeđen, a čija brodica se sudarila sa drugom dužine 5 metara (gumenjak), pogonjena vanbrodskim strojem snage 56kW, češke zastave na kojoj je u trenutku sudara bila jedna osoba, A.H. (rođen 1983. godine), češki državljanin za kojim se ujedno i traga, navodi se u priopćenju Ministarstva.

O događaju je obaviještena Lučka kapetanija Dubrovnik, nadležne ispostave te Pomorska policija Dubrovnik, a u koordiniranu potragu uključena su i plovila Hrvatske gorske službe spašavanja i komercijalne spasilačke tvrtke „SeaHelp“. U potragu se uključilo i sedam privatnih brodica.

Komentiraj