Izrael je odobrio 560 novih kuća u naselju Maale Adumim na Zapadnoj obali, kazao je glasnogovornik tog naselja, a odluka je donesena u kontekstu novog porasta nasilja između Palestinaca i Izraelaca.

Glasnogovornik je kazao da je gradonačelnik Maale Adumima informiran tijekom noći o odluci premijera Benjamina Netanyahua i njegova ministra obrane Avigdora Liebermana da dopusti projekt novih stanova u tom naselju smještenom istočno od Jeruzalema.

Do odluke dolazi nakon poziva na oštar odgovor na niz palestinskih napada počinjenih protiv Izraelaca tijekom zadnjih dana.

Po medijima, Netanyahu je dao pristanak na projekt s 240 novih stanova u naseljima Istočnog Jeruzalema, kao i za 600 stambenih jedinica za Palestince u Beit Safafi, arapskoj četvrti u gradu.

Uredi Netanyahua i Liebermana odbili su komentirati ta navodna dopuštenja u Istočnom Jeruzalemu i Maale Adumimu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.