Ministar branitelja Mijo Crnoja priopćio je u ponedjeljak kako u fokusu njegova rada “neće biti bilo kakvi registri, nego egzistencijalni, socijalni i zdravstveni problemi braniteljske populacije”.

“I danas prigodom primopredaje Ministarstva branitelja dio medija najveću pozornost posvetio je izradi raznih registara, kao da je to najvažnije pitanje braniteljske populacije”, istaknuo je Crnoja u priopćenju.

Crnoja naglašava da je tom prilikom jasno rekao kako se Ministarstvo kojem je on na čelu neće baviti izradom nikakvih registara, a svima koji su se na bilo koji način ogriješili o hrvatske zakone trebaju se baviti nadležne državne institucije, navodi se u priopćenju.

Novi ministar branitelja izazvao je uzbunu u javnosti kada je, prije nego što je postao ministrom, najavio da će se zalagati za objavu registra izdajnika nacionalnih interesa Hrvatske, za što je dobio potporu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

U međuvremenu je na internetu objavljen “registar izdajnika”, koji je pokrenuo umjetnički kolektiv Skroz kako bi “pomogao” državi da ne troši novce na njegovu objavu, a do danas se u njega upisalo više od 4500 “izdajnika”, dok su iz Mosta poručili kako ne odobravaju objavu takvog registra uz upozorenje da bi inzistiranje na sličnim potezima moglo dovesti u pitanje suradnju s Domoljubnom koalicijom.

Komentiraj

FOTO:Robert Anic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.