Hillary Clinton kazala je u utorak da je bila na putu prema pobjedi na predsjedničkim izborima 2016. dok se nisu umiješali ruski hakeri i dok direktor FBI-ja James Comey nije prestrašio neke njezine potencijalne glasače.

Clinton je na konferenciji u New Yorku kazala da joj je veliku štetu nanijelo Comeyjevo pismo od 28. listopada kojim je izvijestio Kongres da FBI ponovno istražuje njezino korištenje privatnog e-mail servera te objava na WikiLeaksu mailova predsjednika njezine kampanje Johna Podeste, koje su navodno ukrali ruski hakeri.

“Da su izbori bili 27. listopada, bila bih vaša predsjednica”, kazala je na konferenciji žena, koju je vodila CNN-ova novinarka Christiane Amanpour.

“Kampanja nije bila savršena, ali bila sam na putu da pobijedim do kombinacije Comeyjevog pisma i ruskog Wikileaksa”, kazala je. “Razlog zbog kojeg vjerujem da smo izgubili bili su događaji u zadnjih 10 dana.”

Dodala je da je i mizoginija imala ulogu u njezinom porazu.

Clinton je osobno preuzela odgovornost za pogreške u kampanji, ali nije dovela u pitanje svoju strategiju, dok za svoje suradnike ima samo pohvalne riječi.

“Ja sam bila kandidat, ja sam bila osoba na glasačkom listiću. Jako dobro sam svjesna izazova, problema, propusta koje smo imali”, kazala je.

Kazala je također kako ne sumnja da je ruski predsjednik Vladimir Putin pokušao utjecati na ishod izbora i pomoći Trumpu. “Sigurno se miješao u naše izbore i bilo je jasno da se miješao da mi naškodi i pomogne našem protivniku.”

Clinton je kritizirala Trumpa, kazavši da bi trebao manje koristiti Twitter i više se usredotočiti na posao.

Kazala je također da će ostati aktivna u javnom životu. “Ponovno sam građanin aktivist i dio otpora”, kazala je.

Komentiraj