Češka državljanka teško je ozlijeđena kad je gliser u kojemu je bila, u utorak kasno navečer udario u neosvijetljenu jedrilicu usidrenu kod Murtera, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nesreća se dogodila u utorak u 22.20 sati pred ulazom u luku Betina na otoku Murteru. Češki gliser “Ivana” od 5,5 metara s četvero članova posade udario je pri ulasku u luku u neosvijetljenu usidrenu slovensku jedrilicu pri čemu je teško ozlijeđena članica posade, a ostalih troje su lakše ozlijeđeni. Jedrilica „Eva“, hrvatske zastave i u vlasništvu slovenskog državljanina, dužine 11,93 metra, bila je usidrena i bez članova posade.

Očevidci su izvijestili o nesreći Županisjki centar 112 i odmah priskočili u pomoć unesrećenima. Prevezli su ih na obalu, gdje su ih preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Šibenik i odvezli u šibensku bolnicu, gdje je češka državljanka zbog težine ozljeda zadržana.

U tijeku je očevid o uzrocima ove pomorske nesreće koji zajednički provode djelatnici Lučke ispostave Murter i Lučke kapetanije Šibenik.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.