Hajduk je po mnogočemu napravio zaokret u odnosu na prošle godine. Nakon što su ‘Bili’ ispali iz europskih natjecanja, forma im se, za razliku od prijašnjih godina, samo diže. U posljednjih devet utakmica su neporaženi, od čega su upisali šest pobjeda i tri remija. Sedam utakmica Lovre Kalinić nije primio pogodak, što je isto prilično rijetka pojava.

Nakon trećine odigranog prvenstva, Hajduk za Dinamom zaostaje tek jedan bod. Bilo je i dolazaka i odlazaka. Vjerojatno je najrazvikaniji onaj odlaska Ukrajinca Artema Milevskog, koji je ovog tjedna potpisao ugovor s RNK Splitom. Splitsku svlačionicu napustio je i Tomislav Kiš, a Hajduk zbog ozljeda i rotacija nekoliko utakmica igra bez pravog napadača.

 

  • Trener Hajduka Damir burić u razgovoru za magazin ‘Naprid Bili’ rekao je da ga kritike zbog igre bez pravog napadača ne zabrinjavaju previše. Dodaje kako na treninzima uvježbavaju kako da što više igrača sudjeluje u završnici akcija te kako gol daje igra, a ne igrač.

 

“Meni je puno važnije da sam uspio posjed lopte na službenim utakmicama podići na 70 posto”, kaže Burić.

Pohvalio je Ohandzu, kojeg je nazvao pravim pojačanjem. Ali, u klub je došao s problemom zadnje lože. Kiš je dobio ponudu s kojom se Hajduk nije mogao nositi, a Milevskyi? “Kod mene igrači sami sebe svojim igrama stavljaju u momačad. Nema zacementiranih. Milevskyi je morao otići jer nije bio u stanju pratiti pripreme. Nije odradio pripreme u Austriji i Sloveniji, a onda kada je konačno i bio s ekipom opet se ozlijedio”, objašnjava Burić.

Komentiraj

FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.