Legenda brazilskog nogometa Romario (49) smatra kako se predsjednik UEFA-e Michel Platini ne razlikuje previše od prvog čovjeka Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera.

“Platini je Blatterova škola, a FIFA je korumpirana organizacija u čijem srcu je kartel. Dio čelnika FIFA-e je završio u pritvoru, a nadam se da će među njima biti i Blatter” poručio je Romario koji se nakon prestanka igračke karijere bavi politikom.

 

  • Romario smatra kako je Blatter na čelu ‘škole nepoštenih ljudi’, a Platini je ‘dio tog svijeta’. “Ne tvrdima da je i Platini korumpiran, ali je jasno da ovakav način vođenja UEFA-e nije najbolji. Platini je dio tog svijeta i nema ničeg pozitivnog u načinu na koji se upravlja nogometom,” smatra Romario.

 

Platini je jedan od glavnik kandidata za predsjednika FIFA-e umjesto Blattera koji je najavio ostavku. Osim Francuza, kandidati za predsjednika FIFA-e su južnokorejski magnat i bivši dopredsjednik FIFA-e Koreanac Chung Mong-Joon, jordanski princ Ali bin Al Husein, predsjednik Liberijskog nogometnog saveza Musa Bility, te bivši nogometaši David Nakid iz Trinidad i Tobaga, te Nigerijac Segun Odegbami.

Komentiraj

FOTO:EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.