Rusija će nastaviti pomagati Damasku u borbi protiv “terorista” u Siriji, izjavio je u subotu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, dok Zapad i Ankara optužuju Moskvu da se okomila na umjerenu sirijsku oporbu i pozivaju je da prekine napade.

“Rusija nastavlja svoju dosljednu političku liniju pružajući potporu i pomoć sirijskim oružanim snagama u ofenzivi protiv terorista”, kazao je Peskov novinarima.

Rusija je u subotu također izrazila “žaljenje” nakon što je u Vijeću sigurnosti UN-a odbačen njezin nacrt rezolucije o prekidu vojnih operacija Turske u Siriji.

“Možemo tek izraziti žaljenje što je taj nacrt rezolucije odbačen”, izjavio je Peskov ističući da će Rusija nastaviti svoju politiku “osiguravanja stabilnosti i teritorijalnog integriteta” Sirije.

“Kremlj je zabrinut porastom napetosti na sirijsko-turskoj granici”, kazao je on ocjenjujući “neprihvatljivim” tursku topničku paljbu na kurdsku miliciju preko granice sa Sirijom.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.