Član predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je u subotu kako se “osjeća osramoćenim” zbog napada na predsjednika srbijanske vlade Aleksandra Vučića u Srebrenici.

 

  • “Ja sam osramoćen”, kazao je Izetbegović u subotu novinarima u Sarajevu nakon povratka iz Srebrenice.

 

Pojasnio je kako je s Vučićem prije nekoliko dana razgovarao telefonom te kako mu je tom prigodom prenio da će biti siguran u Srebrenici ukoliko odluči onamo doći.

Izetbegović je kazao kako je imao puno povjerenje u sigurnosne službe u BiH no ispostavilo se kako su one pogriješile u procjeni kako i kamo smjestiti izaslanstva koja su došla sudjelovati na komemoraciji u Srebrenici.

“Siguran sam da je Vučić došao s dobrim namjerama i ovo nije bio način da se prema njemu odnosi”, kazao je Izetbegović.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je za TV Federacije ViH (FTV) kako su postojale obavještajne informacije o skupini od oko 600 navijača iz Srbije koji se spremaju doći u Srebrenicu i ondje izazvati izgrede.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.