Nedaleko sportskog aerodroma u Daruvara sinoć se srušio sportski avion, poginuli su članovi Aero kluba Ždral Daruvar. Okolnosti nesreće se još utvrđuju, ali je potvrđeno da je zrakoplov planuo nakon udara u tlo. Na terenu su bili vatrogasci, policija i hitna pomoć.

Jedan od poginulih, 27-godišnji Tomislav B., bio je predsjednik Aero kluba Ždral Daruvar.

“U nesreći su poginule dvije osobe. Očevid je u ovim trenucima u tijeku, a provodi ga Županijsko državno odvjetništvo. Tek po zavšetku trebalo bi biti jasnije što je izazvalo nesreću”, doznajemo iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Kako javlja Radio Daruvar, dvojac je krenuo na rutinski let nakon što su zajedno s prijateljima bili u akciji uređenja aerodroma. Nedugo nakon što su uzletjeli, svi koji su se nalazili na aerodromu, primijetili su dim na obližnjem brdu. Odmah su pozvali Hitnu, vatrogasce i policiju i krenuli prema tom mjestu.

U nesreći su poginuli Vladimir V. (57) i Tomislav B. (27) u čiji je spomen već objavljena komemorativna fotografija na Facebook stranicama Aero kluba Ždral Daruvar.

 

Komentiraj

FOTO:Aero klub ždral Daruvar
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.