Amerikanac John Isner i Cipranin Marcos Baghdatis borit će se za naslov pobjednika ATP turnira u Atlanti, kojim je započela US Open serija na tvrdoj podlozi na sjevernoameričkom tlu, koja će u rujnu kulminirati posljednjim Grand Slam turnirom u sezoni.

Isner je u dvoboju dvojice američkih tenisača za dva sata i 43 minute pobijedio Denisa Kudlu s 4-6, 6-2, 7-5 i probio se do svog petog finala na ovom turniru na kojem će tražiti put prema trećem uzastopnom trijumfu.

U tome ga može spriječiti još samo “hrvatski zet” Marcos Baghdatis koji je za plasman u finale sa 6-7 (4), 6-3, 7-6 (4) za dva sata i 36 minuta pobijedio Luksemburžanina Gillesa Mullera. Od posljednjeg finala u kojem je nastupio, i izgubio od Janka Tipsarevića u Kuala Lumpuru, prošle su gotovo četiri godine. Bit će to 12. finale za Baghdatisa u kojem će tražiti put prema petom ATP naslovu.
Isner će u svom 19. finalu pokušati osvojiti jubilarni, deseti naslov te nastaviti niz osvajanja barem jednog ATP trofeja godišnje, što ga je započeo 2010. u Aucklandu, mjestu svog premijernog trijumfa.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.