Nogometaši kolumbijskog Atletico Nacionala iz Medellina pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Cope Libertadores, južnoameričke inačice Lige prvaka, oni su u uzvratnom finalnom dvoboju na svom terenu svladali ekvadorski Independiente del Valle sa 1-0 što im je uz 1-1 iz prve utakmice otprije tjedan dana bilo dovoljno da po drugi put u klupskoj povijesti podignu pobjednički pehar.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Miguel Angel Borja već u 9. minuti kada je najbolje reagirao na odbijenu loptu nakon što je udarac Macnellyja Torresa zaustavila vratnica.

Jedini dosadašnji naslov u Copi Libertadores Atletico Nacional je osvojio 1989. godine.

Independiente del Valle najveće je iznenađenje ovogodišnje Cope, taj klub je tek prije šest godina po prvi put u svojoj povijesti ušao u prvu ekvadorsku ligu, a dosada nije osvojio niti jedan trofej.

Komentiraj

FOTO:EPA/MAURICIO DUENAS CASTANEDA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.