Zagrebačka policija u srijedu je zbog vožnje u pijanom stanju iz prometa isključila 58 vozača, među kojima je rekorder 53-godišnjak, uhvaćen u Gornjem Desincu s gotovo 2,5 promila.

U akciji nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droga, koja se od 6. do 12. lipnja provodila u zemljama Europske unije, na zagrebačkom području kontrolirano je više od 2500 vozača i utvrđeno 200 prekršaja zbog vožnje u pijanom stanju.

U srijedu, kad je zagrebačka policija pojačano nadzirala vozače, zabilježeno je 346 prometnih prekršaja, uključujući 58 zbog alkohola, te je oduzeto 47 vozačkih dozvola.

Deset posto vozača imalo je više od 1,5 promila alkohola.

U akciji su evidentirane četiri vozačice pod utjecajem alkohola, među njima i 40-godišnjakinja koja je u srijedu navečer u Gackoj ulici sudjelovala u prometnoj nesreći s 1,6 promila.

Komentiraj

FOTO:Davor Visnjic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.