Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić uputio je u srijedu izraze sućuti obitelji preminulog glazbenika i pjesnika Arsena Dedića.

“Arsen Dedić je bio svestran umjetnik višestrukih talenata, skladatelj, pjesnik i šansonijer koji je svojim djelom nadrastao nacionalne i regionalne okvire. Svojim šansonama izrazio je duh vremena u kolektivnu memoriju zajednice. Bio je autentičan glas koji je slušateljima i čitateljima dijelio strast i unutrašnju potrebu za umjetničkim izrazom”, naveo je Kusić.

U brzojavu obitelji akademik Kusić ističe i kako Arsen Dedić trajno zauzima povlašteno mjesto u zagrebačkoj urbanoj mitologiji i hrvatskoj kulturi, priopćio je HAZU-ov ured za odnose s javnošću i medije.

Komentiraj

FOTO:Zarko Basic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.