FOTO: ‘Zvizdan’ otvorio drugo izdanje Brač Film Festivala!

Pred prepunom ljetnom dvoranom jučer je u 21.30 sati svečano otvoren drugi po redu Brač Film Festival nakon kojeg je uslijedila projekcija filma „Zvizdan“ redatelja Dalibora Matanića.

Uz voditeljski par, Laticu Marević i Marka Mičunovića, publici se obratio direktor Turističke zajednice Grada Supetra, Ivan Cvitanić te pozdravio sve prisutne.

Preko 500 gledatelja ove je godine podignulo već tradicionalno srce “< 3” koje je dio zaštitnog znaka Festivala.

Ivan Cvitanić se zahvalio organizatorima, svim pokroviteljima i partnerima, a posebno
volonterima koji svake godine dolaze iz cijele regije i zajedno s Festivalom stvore prekrasnu energiju. Svoje obraćanje završio je riječima „vidimo se dogodine“ naglasivši kako je uvjeren u dugotrajnost BFF-a.

„Zahvaljujući svima vama nastavili smo stvarati filmski raj na otoku Braču, povezivati građane, strane i domaće turiste, filmaše i ljubitelje sedme umjetnosti. I ove se godine ponosimo kvalitetnim filmskim programom, ali želimo još više.”, poručio je direktor Brač Film Festivala, Bruno Mustić te pozvao divu splitskog glumišta i zvijezdu filma “Zvizdan”, Nives Ivanković, da Festival proglasi otvorenim.

“Nadam se da će te s ovim mladim ljudima i divnom energijom uživati u filmu Zvizdan”, rekla je Nives Ivanković.

Film „Zvizdan“ svoju premijeru imao je na najvećem svjetskom filmskom festivalu u Cannesu prošle godine, gdje se izborio za nagradu žirija u selekciji “Izvjestan pogled”. Čak šest Zlatnih Arena i nebrojeno drugih nagrada ovaj je film učinilo jednim od uspješnica hrvatske kinematografije.

Brač Film Festival nastavlja se danas projekcijom filma „Phantom Boy“, u sklopu BFF programa za djecu, s početkom u 11 sati u Narodnoj knjižnici.

U kinu na otvorenom, u Waterman Resortu, s početkom u 21.30 sati prikazat će se ciklus kratkometražnih filmova. Riječ je o studentskim filmskim uradcima filmskih akademija diljem Europe. Zajedno sa svojim filmovima u Supetar su kao gosti Brač Film Festivala došli i njihovi autori, a većina od njih svoje filmove premijerno prikazuje upravo na Brač Film Festivalu.

Između ostalih nalazi se i “Cvijeće” Judite Gamulin koji je nominiran za studentskog Oscara 2016. godine. U sklopu glavnog dugometražnog programa Brač Film Festivala, u Ljetnom kinu, s početkom u 21.30, posjetitelji BFF-a imat će priliku pogledati turski film „Mustang” redatelja Deniza Gamze Ergüvena koji je 2015. godine zaradio nominaciju za Oscara.

Nives Ivanković govorila je na otvorenju festivala
Nives Ivanković govorila je na otvorenju festivala
Voditeljski par su Latica Marević i Marko Mičunović
Voditeljski par su Latica Marević i Marko Mičunović
Gledatelji su odradili 'srčani pozdrav'
Gledatelji su odradili ‘srčani pozdrav’
Publika BFF uživa u projekciji
Publika BFF uživa u projekciji

Komentiraj