EPA/YONHAP SOUTH KOREA

ZOI 2018: Član MOO-a izbačen s Igara zbog sukoba sa zaštitarom

Član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Britanac Adam Pengilly morao je otići s ZOI u Pjongčangu zbog sukoba sa zaštitarom, priopćio je MOO.

MOO je u kratkoj izjavi objavio da se “ispričava uime olimpijske obitelji zbog ponašanja Adama Pengillya”, kojemu je nakon razgovora s dužnosnikom Etičke komisije MOO-a naloženo  da odmah napusti  Južnu Koreju.

Pengilly (40) se sukobio sa zaštitarom  ispred hotela Intercontinental u Pjongčangu, gdje su odsjeli svi članovi MOO-a. Britanac je odgurnuo južnokorejskog zaštitara koji mu prigovorio da koristi stazu za autobuse, a iako Pengilly poriče bilo kakav fizički kontakt, zaštitar je u izgredu zadobio lakše ozljede. Prema nekim izviješćima, Britanac je zaštitara udarao i vukao nekih 30-metara te mu prijetio u slučaju da okršaj prijavi nadređenima.

Inače Pengillyev mandat u MOO-u, u koji je ušao kao član Komisije za sportaše,  ionako završava 25. veljače, a radi se o bivšem vrhunskom sportašu koji je bio svjetski doprvak u skeletonu te sudionik ZOI u Torinu i Vancouveru.

Pengilly je poznat i po tome što je jedini glasovao protiv odluke da se nekim ruskim sportašima ipak dopusti nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Komentiraj