ZKM

ZKM-ova predstava “Velika bilježnica” u Pragu

U sklopu ciklusa Europskog kazališta, u utorak, 19. lipnja, u Pragu gostuje hvaljena predstava Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) “Velika bilježnica”, koja se bavi odrastanjem u doba rata, najavio je ZKM u ponedjeljak.

Nakon što je praško kazalište ABC s predstavom “Na čijoj strani” oduševilo publiku u ZKM-u, u Pragu će nastupiti ZKM s predstavom “Velika bilježnica”, nastalom prema istoimenom romanu Agote Kristof, u režiji Edvina Liverića.

Tema djela je “zlo koje nepovratno mijenja generacije koje imaju tu nesreću odrastati u doba i na teritorijima pogođenima ratom”, stoji u priopćenju.

“Komad ispričan iz vizure djece, ispisan dječjim rukopisom oblikovanim okolnostima rata, svjedoči o razornoj premoći trenutka u kojem živimo nad onim ljudskim u nama. Junaci predstave, samima sebi prepušteni blizanci, sudionici su i svjedoci krvavoga rata koji nije ekskluzivno vezan za prošlost, jer se već desetljećima vraća u obliku novih sukoba na različitim svjetskim teritorijima”.

U predstavi glume Marica Vidušić, Petar Leventić, Vedran Živolić, Dora Polić Vitez, Anđela Ramljak, Danijel Ljuboja i Dado Ćosić. Vizualni identitet predstave osmislili su Decker i Kutić. Autorica animacija je Mateja Štefinščak. Glazbu je skladala i izvodi je poznata umjetnica na harmonici Merima Ključo.

Predstava “Velika bilježnica” premijerno je izvedena 4. lipnja.

Komentiraj