A Horse walks into a Bar

VIDEO: ZKM Gostovanje predstave ‘Došao konj u kafić’ u režiji Drora Kerena

Izraelska predstava ‘Došao konj u kafić’ autora Davida Grossmana u režiji Drora Kerena gostuje u četvrtak i petak (18. i 19. siječnja), u izvedbi Kazalište Cameri iz Tel Aviva, u Zagrebačkom kazalištu mladih u okviru programa Europskog kazališta u ZKM-u.

Radnja komedije ‘Došao konj u kafić’ smještena u podrum industrijske zone gradića u Izraelu odvija se tijekom završnog nastupa stand-up komičara Dovaleha Greensteina. Do obrata dolazi kad pred publiku, koja uključuje dvoje njegovih prijatelja iz djetinjstva, iznosi ozbiljnu moralnu dvojbu: izbor koji je učinio između dvoje najmilijih ljudi. Grube i britke pošalice iznenada se obrću u balansiranje između crnog humora i zajedljive satire, ljubavi i izdaje, čežnje i žaljenja. U stand-up komediji sve je, kao i u životu, moguće. U večeri svoga posljednjeg nastupa, kojim ujedno obilježava rođendan, Dovaleh Greenstein više nema što izgubiti.

David Grossman, rođen u Izraelu (1954.), autor je devet međunarodno priznatih romana, triju iznimnih nefikcijskih djela, zbirke kratkih priča te desetak knjiga za djecu, dječjih opera i igara. Prevođen je na 35 jezika. Dobitnik je brojnih uglednih nagrada, a za roman ‘Došao konj u kafić’ godine 2017. primio je Nagradu Booker.

Dror Keren završio je kazališnu akademiju Mountview u Londonu. Glumio je u kazalištima Cameri, Habima, Haifa i Gesher, na televiziji te na filmovima. Za svoje je uloge višestruko nagrađivan, a sa stand-up komadima koje i piše gostuje u cijelom Izraelu.

Scenska adaptacija romana: Micha Levinson, Avner Ben Amos, Dror Keren.

Oblikovanje scene i kostima: Svetlana Berger.

Oblikovanje svjetla: Adi Shimroni.

Glazba: Eldad Lidor.

Animacija: Sariel Keslasi.

Glume: Dror Keren, Aya Granit Shva, Yigal Zacks, Yossi Yarom.

https://zekaem.mojekarte.hr/hr/a-horse-walks-into-a-bar/tickets-575537.html

Komentiraj