Željko Kopić postao voditelj omladinske škole Dinama

Željko Kopić je novi voditelj omladinske škole Dinama. Na toj poziciji je naslijedio Damira Krznara koji je kao pomoćnik priključen stručnom stožeru novog trenera Igora Jovićevića. 42-godišnji Kopić je bivši junior Plavih, a posljednji trenerski angažman je imao u ciparskom prvoligašu Pafosu kojeg je nakon godine dana rada napustio u studenom 2019. godine.

“Osjetio sam da je to izazov koji mi treba, funkcija koja će me poticati na dokazivanje na najvišoj razini i koja će od mene zahtijevati maksimalan angažman jer drugačije u Dinamu ne možeš raditi. Naš imperativ je da unutar nogometne škole ponudimo uz najbolju moguću nogometnu izobrazbu i kvalitetan sportski život koji će Dinamovu mladost formirati kao ljude, sportaše i u konačnici nogometaše.” – izjavio je Kopić za službene stranice Dinama po imenovanju na dužnost.

Kopić je kao rođeni Osječanin prošao omladinsku školu Bijelo-plavih gdje je bio do pionira, a potom odlazi u Dinamo gdje je proveo četiri godine u kadetima i juniorima. Bio je i kapetan momčadi u generaciji Šokote, Josipa Šimića i Bišćana. U seniorskom uzrastu je nosio dres Čakovca, Marsonije, Sydney Uniteda i Hrvatskog dragovoljca, a zbog problema s ozljedama rano je završio igračku karijeru.

Samostalnu trenersku karijeru je započeo u Lučkom, a nakon toga je vodio i Cibaliju, Zagreb, Slaven Belupo i Hajduk. U splitskom klubu je boravio nešto manje od godinu dana, a u tom periodu je sezonu završio na trećem mjestu HT Prve lige te je igrao u finalu kupa u kojem je u Vinkovcima nakon sudačkih previda poražen od Dinama.

Komentiraj