Zbog plantaže marihuane pritvorena dvojica 43-godišnjaka s područja Zadra

Zbog sumnje da su uzgajali marihuanu namijenjenu daljnjoj prodaji na području Zadarske županije, protiv dvojice osumnjičenika podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava te su predani pritvorskom nadzorniku

Dvojicu se sumnjiči da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promete drogama, te su u subotu, 30. listopada, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Nastavak je to događaja nakon što je zadarska policija otkrila do sada najveću plantažu marihuane na području te županije.

Prvog 43-godišnjaka se sumnjiči da je, radi proizvodnje i daljnje prodaje marihuane, početkom ožujka 2021. pribavio najmanje 7.728 sjemenki konoplje tipa droge marihuana te pribavio materijal potreban za izgradnju plastenika neophodnog za rast sadnica droge marihuane.

Potom je, zajedno sa drugim 43-godišnjakom i prijašnjim osumnjičenicima, na čestici katastarske općine Islam Grčki izgradio plastenik te nabavio materijal neophodan za sadnju sjemenki droge marihuane. Kada su sadnice početkom svibnja, dosegle visinu od oko 20-50 cm, u obliku presadnica zasađene na navedenoj čestici, na površini od oko 20 000 metara kvadratnih, a nakon čega je prvi 43-godišnjak nastavio financirati daljnje podizanja plantaže marihuane.

Komentiraj