ZAVRŠIO SASTANAK: PLENKOVIĆ: “Naši partneri su manjine, Radimir Čačić i HNS”

Predsjedništvo HDZ-a završilo je sastanak, a predsjednik HDZ-a i ponovni premijer Andrej Plenković još jednom je izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom, naglašavajući kako je HDZ uspio riješiti sve izazove i najavio nastavak “Sigurne Hrvatske”.

HDZ tako nastavlja svoj politički cilj u drugom mandatu sa Radimirom Čačićem, HNS-om i manjinama.

“Izrazili svi zajedno zadovoljstvo za uvjerljivo pobjedu i veliko povjerenje koje smo jučer dobili i za koji sam sinoć rekao da obvezuje. Za nas je mandat bio pun izazova, bilo je sigurno i pogrešaka, ali napravili smo najbolje što smo mogli i znali. Rezultati na izborima su fascinantni, mi smo pobijedili u 9 jedinica od 11. U jedine dvije u kojima je SDP bio jači, ostvarili smo povijesno najbolji rezultat. Ono što ostaje kao žal je malo glasova koji su nedostajali za još tri mandata. Mogu samo izraziti zadovoljstvo. Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u kampanji. Bilo je puno sinergije, kvalitetne kampanje, prisutnosti, zato smo dobili ovako uvjerljivu podršku. Nismo gubili vrijeme jutros, Hrvatska nema vremena za čekanje, Zagreb nema vremena za čekanje. Razgovarali smo sa svim predstavnicima manjina, s HNS-om, s Čačićem. Svi su oni spremni podržati HDZ, dati potpise za vladu. S njima smo odlično surađivali u prošlom mandatu, oni su naš izbor za potreban broj potpisa kako bismo od predsjednika dobili mandat. Ponavljaju se izbori na dva mjesta, ako to bude iduću nedjelju onda moramo čekati onaj sljedeći tjedan. Poduzet ćemo sve da već ovaj tjedan poduzmemo sve potrebno da dobijemo mandat i krenemo raditi za Hrvatsku. Zadovoljni smo svi, na sastanku je bilo dosta konsenzusa”, rekao je Plenković.

Hoće li HNS dobiti ministarstvo?

“Mi smo odlično surađivali do sada, mi sama radimo Hrvatsku za četvrto desetljeće od njene samostalnosti. Ova politika desnog centra je upravo onaj HDZ gdje ga je vidio i ostavio Tuđman, takav HDZ je dobio veliku potporu. Ljudi su nam dali povjerenje baš zato što smo to, a ne da ne budemo nešto drugo”, rekao je Plenković.

Kada je moguć konačni dogovor o novoj vlasti?

“Što se mene tiče možemo i sutra”, kaže Plenkovć.

Je li se čuo s Milanovićem?

“Čuli smo se jučer, pričekajmo malo da prikupimo potpise. Kad prikupimo, ja ću mu se javiti”.

O Domovinskom pokretu

“Ne znam zašto je Domovinski pokret ušao u to, zašto su išli u te ucjene najjačoj stranci. Ja sam bio protiv da se to uvjetovalo mom prethodniku Karamarku. Ja sam ih išao čak zaštiti jer ih je Bernardić nazvao fašistima, ja ne mislim da su fašisti. Ja nikada ne bi uvjetovao ovo što su oni. Ako žele mijenjati HDZ, neka dođu svi u HDZ, neka se vrate u HDZ”, kaže Plenković.

Važno je ne gubiti vrijeme

“Ne moram više ni s kim ako neću. Meni je 76 dosta. Ako hoću, mogu, ako neću, ne moram”, rekao je Plenković.

“Poanta je da se ne gubi vrijeme”, rekao je Plenković.

Komentiraj