Zašto bivši šogori i najbolji prijatelji, Joaquin Phoenix i Casey Affleck, više ne razgovaraju?

Glumci Joaquin Phoenix i Casey Affleck nekada su bili najbolji prijatelji i šogori. Danas ne razgovaraju, pravi razlozi prekida njihovog odnosa nikada nisu objavljeni, a Joaquin Phoenix je u intervjuu za novi broj magazina Vanity Fair između redaka naznačio o čemu se zapravo radi.

Njih dvojica upoznali su se na snimanju filma „Žena za koju se umire“ 1995. godine, zatim su živjeli u istoj zgradi u New Yorku, da bi čak otišli u Italiju gdje su obojica istetovirali isti znak – crni krug. Phoenix je Afflecka upoznao sa svojom mlađom sestrom Summer i oni su uskoro počeli hodati. Zaručili su se u siječnju 2004. godine, vjenčali u ljeto 2006., te dobili dva sina. U ožujku 2016. godine objavili su da su se razišli a godinu dana kasnije su se i službeno razveli.

Godine 2010. objavljen je pseudodokumentarac koji je režirao Casey Affleck „I’m still Here“ a u kojem Joaquin Phoenix objavljuje da se povlači iz svijeta glume kako bi postao reper. Međutim, tijekom snimanja tog filma dvije žene, producentica i snimateljica, tužile su Afflecka zbog seksualnog napastovanja, a tvrdile su i da Phoenix nije nevin u cijeloj priči. Affleck je postigao izvansudsku nagodbu s dvije tužiteljice, dok je Phoenix prošle godine izjavio kako suosjeća sa žrtvama uznemiravanja, te mu je žao što nije bio glasniji kada je u prošlosti svjedočio takvim događajima. Nije ulazio u detaljie, rekao je da pri tome ne misli na slučaj Caseya Afflecka te da osobno nikada nije svjedočio seksualnom napastovanju.

Sada je za Vanity Fair izjavio kako već nekoliko godina ne razgovara sa Affleckom, preciznije „tri, četiri godine“ i to otkada se razišao s njegovom sestrom. O događajima vezano za tužbu iz 2010. godine nije govorio i to zato, kako je rekao, jer su mu odvjetnici savjetovali da o tome ne govori.

Komentiraj