HNK Ivana pl. Zajca

Zanimljiv program ‘Noći kazališta’ u HNK Ivana pl. Zajca

Za ovogodišnju manifestaciju ‘Noć kazališta’, koja će se održati u subotu 17. studenog, riječki HNK Ivana pl. Zajca za svoju je publiku pripremio program pod nazivom ‘Moć kazališta’.

Zainteresirani koji na blagajni “Zajca“ preuzmu besplatne propusnice, od 18 sati moći će se uputiti u obilazak prostora u Kazališta i to onih koji su publici inače “nevidljivi“ i nepoznati, od atrija i pozornice, kroz dvorane za probe te kazališni bife, foyer i gala salon, sve do galerije.

U svakom od tih deset prostora će moći vidjeti pripreme, vježbe i pokuse predstava koje su već na repertoaru ili se tek pripremaju te prisustvovati vježbama studenata studija Gluma i mediji. Proba iznenađenja očekuje one koje stignu do zborske dvorane te prvi otkriju i čuju dijelove nove zasigurno hit predstave riječkog HNK.

Program će potrajati do 20 sati, a pripremili su ga članovi svih umjetničkih ansambala riječkog “Zajca“, Hrvatske i Talijanske drame, Opere i Baleta. Posjetitelji će moći sami odabrati svoj put kroz kazališne prostore i kazališne probe, put kroz jedinstveno kazališno iskustvo koje otkriva moć kazališta iz nove perspektive.

 

Komentiraj