Zamjenik uhićenog župana Posavca: “Međimurci ne vjeruju da je to mito jer mito njemu ne treba”

Nakon ostavke Matije Posavca na dužnost međimurskog župana, Međimurje očekuju izvanredni izbori. Do njihove provedbe Županiju će voditi dosadašnji zamjenik župana Josip Grivec, a prema Zakonu o lokalnim izborima, novi bi se izbori trebali raspisati u roku od 90 dana.

Matija Posavec je na proteklim svibanjskim lokalnim izborima pobijedio u prvom krugu s premoćnih 65 posto glasova. Sastav Županijske skupštine ostaje isti, a u njoj i dalje veliku većinu ima upravo Nezavisna lista Matije Posavca.

U razgovoru za  RTL, zamjenik župana Posavca, Josip Grivec, otkrio je kako mu je Posavec na radnom stolu ostavio pismo.

“Nisam razgovarao s gospodinom Posavcem, ostavio mi je na stolu jedno prijateljsko pismo, ali s određenim željama. Dugo skupa funkcioniramo, ovo je treći mandat kako smo u koaliciji kao stranke, a meni drugi mandat kao zamjenika župana”, kazao je.

Na pitanje što je pisalo u pismu, kazao je da su pisale najbolje želje te da je Posavec uvjeren da neće biti problema.

“Imamo izvrsne službe i djelatnike, tako da sasvim sigurno se usuđujem reći da neke stvari idu po inerciji”, kazao je.

Komentirao je i fenomen da je Posavec priznao krivnju, a ljudi ga podupiru.

“To je razumljivo jer je on uvijek bio pristupačan, empatičan, normalan. Nikad nije izigravao nekakvu veličinu. Taj dio ne bih komentirao, vidjeli ste i sami da u Međimurju ne vjeruje nitko da je to mito kao mito jer njemu i kao osobi i po obiteljskom odgoju to sasvim sigurno ni ne treba. Ja bih rekao da se radi o spletu nesretnih okolnosti”, kazao je Grivec.

Otkrio je i hoće li se on kandidirati za novog međimurskog župana.

“To je sad malo prebrzo takvo pitanje. Matija Posavec ako nema pravomoćne presude, može se kandidirati i dobit će izbore, po mojoj procjeni. Tko će se kandidirati, to ćemo vidjeti kad se izbori raspišu. Njih raspisuje Vlada, Međimurska županija i naše službe su poslale dopis kojim se vladi urudžbira da je Posavec dao ostavku i dalje je stvar vlade kada će se raspisati izbori i kada će se održati”, kazao je Grivec.

Na Facebooku osvanula grupa potpore Matiji Posavcu: “Učinio je puno za Međimurje”

Komentiraj