Zagrebačka filharmonija premijerno izvela koncertnu predstavu “Ježeva kućica”

U sklopu novoosnovanog MINIMINI ciklusa za najmlađe, Zagrebačka filharmonija u subotu je u Lisinskom premijerno izvela koncertnu predstavu “Ježeva kućica”, čime je jedna od najdugovječnijih slikovnica za djecu dobila  i svoje glazbeno-scensko uprizorenje.

Koncertna predstava “Ježeva kućica” u izvedbi Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Davida Danzmayra dobila je novo ruho, a originalnu glazbu Hrvoja Hegedušića na tekst autora Ježeve kućice Branka Ćopića, za orkestar je prilagodio svestrani član Zagrebačke filharmonije, trombonist, skladatelj i aranžer Marin Rabadan. U režiji Petre Radin ‘šumsku ekipu’ Ježurka Ježića pjevački i glasovno sjajno su utjelovile zvijezde hrvatskog glumišta: Hana Hegedušić, Borko Perić i Vladimir Tintor.

“Ježeva kućica” legendarna je basna u stihovima koja prenosi univerzalnu poruku o ljubavi prema domu, kao prostoru vlastite slobode i sigurnosti, a Ježurka Ježić postaje svojevrsni junak koji putuje kroz vrijeme kako bi nas sve, i na svima razumljiv način, podsjetio na vrijednosti koje smo danas skloni zaboraviti.

Ne čudi stoga što je ‘Ježeva kućica’ postala apsolutni klasik književnosti za najmlađe.

 

Komentiraj