U jeku turističke sezone incident u Zadru izazvao je jedan iznajmljivač koji je odbio gay paru preko Booking.com iznajmiti apartmanski smještaj. Iz kompanije su reagirali i poručili kako ne dopuštaju diskriminaciju te se prekinuli suradnju sa Zadraninom.

Fabiano Vallim, gost iz Sao Paula u Brazilu, radiolog i ljubitelj fotografije, bukirao je svoj apartmanski smještaj preko međunarodnog servisa Booking.com. Nakon nekoliko dana apartman s četiri zvjezdice naprasno je otkazan uz odbijenicu u inboksu u kojoj je pisalo: “Odbijeni ste. Ne primamo homoseksualce. Otkažite svoju rezervaciju.”.

Vallim, koji je na odmor planirao stići sa svojim suprugom, na tu poruku je odgovorio i napisao da je iznenađen nepristojnim odgovorom Zadranina: “Homofobno ponašanje poput vašega bi trebalo biti zabranjeno u čitavom svijetu. Ali, i dalje vjerujem u dobre ljude. Vi niste jedan od njih. Siguran sam kako ćete razumjeti da ću zadržati svoju rezervaciju do 30.08, jer to je dogovor koji sam napravio sa servisom Booking.com. Nadam se da će vas oni nekako kazniti. Oduvijek slušam izrazito lijepe stvari o Hrvatskoj ali, naravno, vi ne biste bili dio toga, jesam li u pravu? Bog vas blagoslovio.”

Booking.com: Prekidamo suradnju

Reagirao je i međunarodni servis Booking.com.

“Žao nam je čuti da iznajmljivači iz bilo kojeg razloga diskriminiraju svoje goste. U kompaniji Booking.com ne toleriramo niti jedan oblik diskriminacije i ako saznamo da na našoj stranici postoji vlasnik smještajne jedinice koji je uključen u diskriminirajuće ponašanje mi prekidamo suradnju s tim iznajmljivačem i uklanjamo njegovu smještajnu jedinicu s naše stranice.

Zbog postupka iznajmljivača, prekinuli smo suradnju s istim i radimo na tome da pomognemo našem gostu pronaći alternativni smještaj”, navodi se u priopćenju Booking.coma koje je stiglo portalu zadarski.hr.

Komentiraj