Woody Allen reagirao na optužbe u dokumentarcu “Allen protiv Farrow”

Od ponedjeljka se na streaming platformi HBO GO u Hrvatskoj može pogledati prva epizoda četverodjelong dokumentarnog serijala „Allen protiv Farrow“ u kojem se nastoji dokazati kako je Woody Allen 1992. godine seksualno napastovao svoju usvojenu kći Dylan Farrow koja je tada imala sedam godina. To što nakon dvije istrage nije podignuta optužnica protiv Allena, prema autorima serijala, znak je moći slavnog redatelja i manjkavosti pravosudnog sustava u Americi. Ono što obilježava ovaj serijal jest činjenica da je jednostran jer se kao sugovornici pojavljuju Mia Farrow, njezina djeca, prijatelji, sestra, svi koji optužuju Allena, dok se ni Allen ni itko tko ga podržava ne pojavljuju kao sugovornici.

Woody Allen i Soon-Yi Previn odlučili su reagirati tako što su u nedjelju navečer poslali službeno priopćenje portalu The Hollywood Reporter, nakon što je u Americi prikazana prva epizoda ovog serijala. U njemu su napisali da autori serije Amy Ziering i Kirby Dick nisu bili zainteresirani za istinu te da su surađivali s obitelji Farrow i onima koji ih podržavaju. Naime, u najvećem dijelu serijala govore Allenova bivša partnerica Mia Farrow, njihova usvojena kći Dylan Farrow, zatim Fletcher i  Daisy Previn, djeca Mie Farrow iz braka sa Andréom Previnom, te obiteljski prijatelji Casey Pascal i  Priscilla Gilma koji su potvrdili kako ponašanje Allena spram Dylan Farrow nije bilo prikladno.

U pismu Woody Allen i njegova supruga Soon-Yi Previn, također usvojena kći Mie Farrow, tvrde kako su autori godinama pripremali seriju a da su se njima javili prije manje od dva mjeseca te su im dali par dana da reagiraju da odgovore na optužbe koje se iznose u serijalu. Allen i njegova supruga to su odbili. “Kao što je desetljećima poznato, ove su optužbe kategorički lažne. Više ih je tijela u to vrijeme istraživalo i otkrilo da se, bez obzira na to što je Dylan Farrow bila nagovorena da vjeruje, nikada nije dogodilo apsolutno nikakvo zlostavljanje. Nažalost, nije iznenađujuće da je HBO tv kuća koja ovo emitira, ona ima poslovni odnos s Ronanom Farrowom. Iako će ovaj loš serijal možda privući pažnju, to ne mijenja činjenice”, naveli su u pismu  Woody Allen i Soon-Yi Previn.

Inače, Ronan Farrow je biološki sin Woodyja Allena i Mie Farrow koji se također pojavljuje u serijalu i koji već godinama upozorava javnost da je Woody Allen seksualno zlostavljao njegovu sestru. On je ujedno i novinar koji je razotkrio Harveya Weinsteina velikim člankom u magazinu The New Yorker.

Komentiraj