WHO:”Čestitamo Britancima na cjepivu, ali pred nama je dug put”

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) čestitala je Britancima na cjepivu koje ohrabruje, ali i upozorila kako je još dug put do pobjede nad koronavirusom. Radio Slobodna Europa (RSE) prenio je kako su “iz WHO-a pozdravili vijest da je eksperimentaln cjepivo AstraZenece i Sveučilišta Oxford sigurno te da je proizvelo imunološki odgovor u ranoj fazi kliničkog ispitivanja na zdravim dobrovoljcima”.

“Čestitamo našim kolegama na postignutom napretku”, rekao je šef WHO-a za izvanredne situacije Mike Ryan.”Ovo je pozitivan rezultat, ali pred nama je dug put. Sada se trebamo okrenuti ispitivanju na veliko”, dodao je Ryan.

Generalni direktor WHO-a Thedros Adhanon Ghebreyesus pozvao je nacije širom svijeta da poduzmu sve nužne mjere zaštite, s posebnim naglaskom na traženju kontakata, kako bi pokušali suzbiti širenje zaraze. “Ne moramo čekati cjepivo, moramo spasiti živote”, rekao je Ghebreyesus.

RSE je prenio podatke Reutersa koji je izračunao da je od početka pandemije više od 14,5 milijuna ljudi u svijetu zaraženo koronavirusom, a umrlo ih je više 600.000.

Komentiraj