Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin ocijenio je da međunarodna zajednica “kao da traži alibi” da ne dođe do formiranja Specijalnog suda za zločine bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), izvještava N1 televizija.

On je na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio rezultate rada ministarstva obrane i Vojske Srbije u drugoj polovici 2017. godine, ponovio svoju nedavnu izjavu da bi u slučaju da taj sud ne bude formiran, trebalo prekinuti dijalog s Prištinom, a Srpsku listu pozvati na rušenje vlade u Prištini.

Komentirajući zaoštravanje retorike između Beograda i Zagreba poslije navodnog prebijanja trojice mladića hrvatske nacionalnosti u Vojvodini, Vulin je ocijenio da Hrvatska “traži svaku priliku da Srbiju i Srbe prikaže u lošem svjetlu”.

“U Sonti nije bilo incidenta na nacionalnoj osnovi. Žao mi je što Hrvatska ne prestaje da u Srbiji i Srbima vidi uzrok svih svojih nedaća”, kazao je Vulin dodavši da će se Beograd truditi da bude faktor koji će doprinositi smirivanju prilika u regiji.

Komentiraj