Vukovarsko-srijemska županija osniva javnu ustanovu osoba s invaliditetom

Autor:

17.03.2021.,Vukovar - Gradonacelnik Vukovara Ivan Penava i direktor tvrtke Vukovarski vodotoranj - simbol hrvatskog zajednistva, Darijan Zeko, odrzali su konferenciju za medije povodom primanja Vukovarskog vodotornja u clanstvo medjunarodne organizacije World Federation of Great Towers (WFGT). Organizacija, osnovana 1989. godine, broji preko 50 medjunarodnih clanova, a posvecena je promociji, umrezavanju, razmjeni ideja i partnerstava medju svjetskim tornjevima. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sastao se u Vinkovcima s ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem, s kojim je razgovarao o osnutku javne ustanove osoba s invaliditetom te županije, izvijestili su u petak iz županijske uprave.

Po riječima pročelnika županijskog Upravnog odjela za pravne i opće poslove Marka Dikonića, javna ustanova osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije promicat će humanitarne djelatnosti i djelatnosti socijalnog poduzetništva te će se zauzimati za ostvarivanje prava osoba s invaliditetom svih životnih dobi kako bi im se poboljšala kvaliteta života.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike čvrsto podupire osnutak javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije te se zauzima za promicanje prava i poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, navodi se u priopćenju sa sastanka na kojem su bili i ministar obrane Mario Banožić, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančič te predstavnici Udruge osoba s invaliditetom “Bubamara” iz Vinkovaca.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.