Vrgorac: Vlada raspisala prijevremene lokalne izbore

Danijel Berkovic/PIXSELL

Vlada je na telefonskoj sjednici u četvrtak raspisala prijevremene lokalne izbore u Vrgorcu za 5. lipnja te će Vrgorčani treći put u tri gopdine birati članiove Gradskog vijeća, gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika.

Nakon što gradonačelnik Rudolf Grljušić (HDZ) nije u Gradskom vijeću uspio skupiti dovoljno vijećnika da se izglasa proračun, Vlada je rješenjem, koje stupilo na snagu 22. travnja, raspustila vrgoračko  Gradsko vijeće i razriješila gradonačelnika i njegovog zamjenika.

Također, na telefonskoj sjednici u četvrtak Vlada je Lidiju Hrastić-Novak razriješila dužnosti ravnateljice, a Jelenu Mišić zamjenice ravnateljice Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Vršiteljicom dužnosti ravnatelja do okončanja postupka po natječaju za imenovanje ravnatelja, imenovana je Gordana Soldo-Spajić, a zamjenikom ravnatelja Davor Kakarigi, priopćeno je iz Vlade.

Ivan Čačić razriješen je dužnosti ravnatelja Državnog hidrometeorološkog zavoda. Novom ravnateljicom imenovana je Nataša Strelec Mahović.

Suada Shahini razriješena je dužnosti članice Savjeta za nacionalne manjine, a novim je članom, kao predstavnik bošnjačke nacionalne manjine, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, imenovan Dževad Jogunčić.

Komentiraj