Vrdoljak u svojoj tvrtki zaposlio smijenjenog Dubravka Ponoša

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u subotu je, gostujući u emisiji RTL Danas, poručio kako je cilj reforme povećati plaće, da djeca imaju motivirane učitelje. “Mi se borimo za veće plaće i reformu obrazovanja, a ne za rejting”, rekao je.

Na pitanje koje je točno HNS prijedloge ponudio, Vrdoljak nije želio odgovoriti. “Nije moje da to iznosim. Očekujemo da će se obnoviti dijalog jer bez razgovora i dijaloga nećemo doći do rješenja.”

Upitan što će se dogoditi ako se na sjednici Vlade u četvrtak nađe proračun u kojem nema svega za što se HNS zalaže, Vrdoljak kaže: “”Nama je jučer predstavljen nacrt proračuna i na izričito pitanje kolege Batinića da li se prijedlogom Nacrta podrazumijeva korekcija ili ponuda kojom će se ići prema sindikatima, rečeno mu je da nije. Ako je to tako, mi niti možemo niti želimo usvajati taj proračun”, objasnio je.

Poručio je kako očekuju rješenje situacije štrajk prije izglasavanja proračuna. “Mi ni na čemu ne inzistiramo osim na realizaciji obrazovne reforme i veće plaće zaposlenih u obrazovanju. Vi se fokusirate na emociju političara, činjenica je jedna, reforma je unutra, moramo se vratiti ljudima…”, rekao je.

Predsjednik HNS-a potvrdio je kako je u svojoj firmi zaposlio bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravka Ponoša, i to samo tri dana nakon što je 18. listopada razriješen.

“Njegovi su poslovni rezultati izvrsni, njegovi istupi nisu i imali su posljedice. Mislim da se ne trebamo koncentrirati na osobne odnose. Njegovi rezultati u Fondu su neosporni”, zaključio je Vrdoljak.

Komentiraj