VRDOLJAK ‘Tko bi pored Anke Mrak Taritaš izabrao Milana Bandića?’

Anto Magzan/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak u HRT-ovoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’ komentirao je situaciju oko Agrokora i nadolazećih lokalnih izbora.

“Situacija oko Agrokora može se odraziti na BDP, prihode proračuna, na ekonomski utjecaj u regiji, na niz kooperanata i partnera Agrokora. Može se odraziti na oko 150. 000 zaposlenih. To je sigurno ogroman utjecaj na hrvatsko gospodarstvo i ne treba sad gledati kroz prizmu obitelji Todorić. Ovo nije trenutak za jefitni populizam”, poručio je Vrdoljak dodajući kako je bitno da se zadrži mir i stabilnost.

Naglasio je kako se ne smije dogoditi da građani Hrvatske plaćaju tuđe dugove. “Ne smije se niti dovesti u pitanje pravo vlasništva i sloboda poduzetništva”, poručio je Vrdoljak pozivajući sve aktere na političkoj sceni da smire situaciju i aktivno sudjeluju u pripremanju scenarija za ovakve situacije.

Odgovarajući kako bi država mogla pomoći u vezi s Agrokorom, kazao je da nema sve potrebne informacije pa se zato ponudio premijeru na raspolaganje, tražio sazivanje saborskog Odbora za gospodarstvo kako bi dobili širu informaciju.

“Ishitreno davati nove kredite a ne znaš što je scenarij za idućih pola godine – stabilizacija tvrtke, restrukturiranje, deinvestiranje, refinanciranje postojećih obaveza”, dodaje Vrdoljak koji smatra da je nerealna opcija da je cijela situacija s Agrokorom nastala kao strateški plan Rusije za ulazak na jugoistočno tržište.

Komentirajući nadolazeće lokalne izbore, na kojima će kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba biti Anka Mrak Taritaš, Vrdoljak kaže kako je osnovni cilj za Zagreb dovesti promjene: “riješiti promet s dva nova mosta, s pametnom regulacijom, riješiti problem s otpadom, riješiti transparentno funkcioniranje grada”. “Tko bi pored Anke Mrak Taritaš izabrao Milana Bandića, stvarno ne znam”, kaže Vrdoiljak.

Komentiraj