Vratarsku konkurenciju u Varaždinu zaoštrio Oliver Zelenika

Oliver Zelenika je novi golman Varaždina s kojim je potpisao ugovor o radu do ljeta 2021. godine, a pravo nastupa će imati već u petak kada momčad Luke Bonačića u derbiju začelja gostuje kod Istre 1961.

26-godišnji vratar će tako pojačati konkurenciju među vratarima gdje je trenutno jedinica Ivan Nevistić koji je na posudbi iz Rijeke, a ove zime je klub napustio rezervni čuvar mreže Ante Mrmić.

Zelenika je vrhunac karijere imao 2014. godine kada je kao treći golman Vatrenih bio sudionik Svjetskog prvenstva u Brazilu. Bez kluba je od ljeta prošle godine kada je napustio nizozemskog drugoligaša NEC Nijmegena za kojeg je upisao četiri nastupa i koji nije iskoristio opciju produženja suradnje.

Prethodno je bio član poljske Lechije Gdanjsk, a karijeru je počeo u Dinamu iz kojeg je još odlazio na posudbe u Rudeš i Lokomotivu.

U dosadašnjem tijeku prijelaznog roka u Varaždin su stigli Drožđek (Lokomotiva), Špičić (Gorica), Petković (Hrvatski dragovoljac), Ninčević (Solin), Glavina (Akžajik) i Novoselec (Međimurje) dok u klubu više nisu Štefulj i Turčin (Rijeka), Adžić (Budućnost), Lisakovič (Šahtjor Soligorsk), Havelka (Slaven Belupo), Fućak (Orijent 1919), Sambolec (Podravina) i Mrmić.

Komentiraj