Mamić pušten iz pritvora, nema izručenja Hrvatskoj

Autor:

Zagreb, 09.01.2018. - Konferencija za medije savjetnika GNK Zdravka Mamića na temu "Moja istina – točno u podne".
foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Bosanskohercegovački sud u Sarajevu u petak je odlučio kako neće izručiti Zdravka Mamića Hrvatskoj.

“S obzirom da je gospodin Mamić državljanin BiH, da odredbe ugovora o izručenju između Republike Hrvatske i BiH ne pružaju mogućnost da se Mamić izruči, nema uvjeta za izručenje. S obzirom na prirodu kaznenih djela nema elemenata istovjetnosti i sud je odlučio da nema izručenja”, kazao je njegov odvjetnik Zdravko Rajić i dodao da je Mamišć slobodan građanin što se tiče ovog postupka.

Mamić je nakon završetka ročišta dao izjavu za medije.

“Htio bih građanima muslimanske vjeroispovijesti čestitati Bajram, htio bih se zahvaliti svim ljudima koji su me pratili od Međugorja preko Mostara do Sarajeva, djelatnicima SIPA-e, sve je bilo korektno i zahvaljujem se”, rekao je Mamić ispred sudnice, kako prenosi N1.

Najavio je kako se vraća u Međugorje te dodao da se može slobodno kretati po BiH.

“Počeo sam promišljati zašto mi se to dešava, čudi me da vi, novinari koji ste korektiv svake vlasti, borci za istinu, da nitko ne pita ministra pravosuđa je li gospodin Mišković, koji je državni odvjetnik, ima li za to ovlaštenje za sačinjavanje optužnice protiv mene. Da to netko pita ministra pravosuđa, da pita predsjednika Vrhovnog suda”, poručio je.

Mamić je rekao i kako se više uopće neće braniti niti išta govoriti. “Pitam se koji sam to dio ja i kojega projekta, da se ovo meni događa. Sve što je moguće se prekršilo u zakonima jedne države, prekršilo se u suđenju Zdravku Mamiću. Ja nisam glup, ja nisam neinteligentan čovjek”, kazao je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.