Marko Dimić

Više od 450 sudionika otvorilo humanitarnu regatu “Jedrima protiv droge”

Proljetni vikend na otoku Murter u znaku je 20. jubilarne regate Jedrima protiv droge. Akvatorijem Murtera prodefiliralo je 50 brodova s više od 450 sudionika iz 17 zemalja, a brojne okupljene u uvali Hramina oduševila je slika zajedništva u službi pomaganja onima koji nas trebaju.

„Iznimno smo ponosni što smo u proteklih 20 godina regate uspjeli prikupiti više od 200 tisuća kuna za borbu protiv ovisnosti, a tim sredstvima pridodat ćemo i prihod od
ovogodišnje regate. Ove godine po prvi put s nama plove i osobe na rehabilitaciji od droge iz udruge Cenacolo!“ – izjavila je Vesna Boinović Grubić ispred organizacije Lions Hrvatska. Posade su se dugo pripremale za regatu i i svaki je detalj pomno usklađen.

Na čelu s jedriličarem Leom Lemešićem plovile su i TV voditeljica Tončica Čeljuska, operna Diva Antonella Malis i drugi.

„Veliko mi je zadovoljstvo prisustvovati ovakvom hvalevrijednom događaju, prije svega zbog humanitarnog karaktera i izuzetne ideje organizatora. U ova dva dana uživat ćemo u Kornatskom arhipelagu i naravno zajedničkoj zabavi i dobrom raspoloženju.“ – izjavio je jedriličar Leo Lemešić koji je prije nekoliko godina jerilicom oplovio svijet.

Povodom jubilarne 20. regate Jedrima protiv droge na Murteru bit će postavljena i
vremenska kapsula opremljena Poveljom humanosti s potpisima svih sudionika regate te zapisima o dosadašnjim prikupljenim sredstvima za pomaganje potrebitima i postignutim ciljevima. Uz podršku gradonačelnika Općine Murter postavit će se i ploča Murter – prijatelj Lionsa.

Po prvi puta, u suradnji s općinom Murter Kornati, Turističkom zajednicom Murtera i
lokalnim privrednicima na ovogodišnjoj regati sudjeluju i lokalni ugostitelji, vinari i OPG-ovi.

Tu su i brojne druge aktivnosti kao što su prezentacija jela iz krajeva odakle dolaze sudionici, kostimiranje brodskih posada, plesa i još mnogo toga što ovu regatu čini zaista posebnom.

Ovogodišnja regata Jedrima protiv droge drugi je najveći europski skup humanitarne
organizacije Lions Clubs International te ujedno

Komentiraj