Vincenzo Nibali na Giro d’Italia u svojoj Messini objavio kraj karijere: ‘Sada samo želim uživati’

Vincenzo Nibali nije slučajno odabrao petu etapu utrke Giro d’Italia da bi objavio kako se odlučio umiroviti. Peta etapa se vozila od Catanije do Messine, Nibalijevog rodnog grada. „Potvrđujem da je ovo moj zadnji Giro, i moja zadnja sezona“, rekao je po završetku etape novinarima RAI-ja 37-godišnji Nibali, poznat i po nadimku Morski pas iz Messine.

Nibali je veliko, ogromno ime svjetskog biciklizma. Dovoljan je jedan podatak – on je jedan od samo sedam ljudi u povijesti koji su osvojili sva tri Grand Toura: Giro d’Italia, Tour de France i Vuelta a Espana – s tim da je Giro osvojio dvaput, 2013. i 2016. Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Alberto Contador i Chris Froome su ostala šestorica koji su uspjeli osvojiti sva tri Grand Toura. Kakvo društvo!

„Još prošle godine sam znao da će jedna etapa Gira ići do Messine i već tada sam odlučio da ću ovdje objaviti kraj karijere“ rekao je Nibali uz poneku suzu koju nije pokušao sakriti. „To nikad nisam rekao“, dodao je Nibali na novinarsku konstataciju kako se povlači jer fizički više ne može pratiti ritam najjačih utrka. Borbeni duh se očito ne želi nikada predati.

Nakon šeste etape Nibali je na 30. mjestu s 4:16 zaostatka za vodećim Juanom Pedrom Lopezom Perezom ali se još uvijek ne želi pozdraviti sa ozbiljnim ambicijama. Do cilja je još 15 etapa. „Želim napraviti nešto na ovom Giru. Neće biti lagano, vidjet ćemo. Idem dan za danom, pun sam emocija. Želim uživati u svakom trenutku do cilja“, rekao je Nibali nakon objave umirovljenja.

Komentiraj