VIJEĆE HOO: Sve je spremno za odbore i Skupštinu HOO-a 28. veljače

hrt
Druga sjednica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) za redom, nakon one održane u Čepinu 1. veljače, počela je minutom šutnje, ovaj put zbog preminulog dopredsjednika i člana Vijeća u više mandata Danka Radića koji je preminuo u utorak, 13. veljače.
Među prvim od 12 točaka dnevnog reda Vijeće jepod predsjedavanjem predsjednika Zlatka Mateše, raspravilo Programsko i financijsko izvješće (PIF) za 2017. godinu kojeg je detaljno obrazložio glavni tajnik Josip Čop, naglasivši da se predolimpijska 2017. godina u kojoj se uprihodilo više 3.000.000 kuna, zahvaljujući dobrim prihodima od igara na sreću, uz dosljedno financijsko praćenje Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ), pokazala vrlo spješnom posebice u sportskim rezultatima. Dajući visoku ocjenu realizaciji i rezultatima poslovne godineVijeće HOO-a PIF daje na usvajanje Skupštini koja će se održati 28. veljače u 14 i 30. 
Pod istom točkom dnevnog reda Vijeće je primilo na znanje programsko izvješće Hrvatske olimpijske akademije (HOA) koja je svojim programima obuhvatila više od sedam tisuća polaznika te Sportske televizije (SPTV) koja je 2017. godine napravila značajan iskorak u domaćim prijenosima i suradnji s nacionalnim sportskim savezima. Prema Izvješću HOO-a koje Vijeće upućuje Skupštini na usvajanje, poslovanje SPTV konsolidirano je jednokratnom otplatom svih kreditnih obveza dugoročnim kreditom uz kamatu od 3,90 i rok otplate od devet godina. Prema dogovoru s Vijeća, detaljno financijsko poslovanje 2017. Sptv će izložiti u travnju ove godine.
Kategorizacija sportaša čije su izmjene i dopune donijele kriterijske i normativne promjene ali kako je naglasio uvodničar u ovu točku, ravnatelj odjela za razvoj i unapređenje sporta u HOO-u Neven Šavora, u pravilu su u korist usklađivanja stvarnog stanja na terenu i kvalitetnog vrednovanja rezultata svih uzrasta sportaša. Raspravu o složenom postupku vrednovanja rezultata Vijeće je zaokružilo odlukom da se prijedlog izmjena kriterija za određene sportove, te izmjene i dopune Pravilnika uputi Skupštini na usvajanje a stručna služba HOO-a upriličit će predstavljanje promjena za članove Vijeće i druge zainteresirane.
Vijeće je usvojilo prijedlog ureda za olimpijski program HOO-a i u korisnike olimpijskog programa za pripremu i nastup na Olimpijskim igrama u Tokio 2020 uvrstilo taekwondoašicu Nikitu Glasnović u kategoriju potencijalnih kandidata s pravom korištenja olimpijske potpore od 1. veljače. Na prijedlog Hrvatskog vaterpolskog saveza status člana vaterpolske reprezentacije kao Top korisnika olimpijskog programa HOO-a, prestaje vrhunskom hrvatskom vaterpolisti Luki Bukiću.
Nominacije za korištenje razvojnog programa I, početni dvogodišnji program za darovite mlade sportašice, prošli su tenisač Dino Prižmić (s pravom na 75 posto sredstva) i taekwondašica Tia Slovenc s pravom na puni iznos.
Vijeće je jednoglasno dalo suglasnost kandidaturi Hrvatskog atletskog saveza za organizaciju Europskog ekipnog prvenstva u atletici 2019. godine, javili su iz HOO-a. 

 

Komentiraj