facebook.com

VIDEO: Andrea Pisac predstavila bogatu gastronomiju Zagrebačke županije

Andrea Pisac, autorica bloga Zagreb Honestly, predstavila je bogatu gastronomiju Zagrebačke županije kroz dvije epizode vloga.

Nagrađivana turistička novinarka, spisateljica i antropologinja udružila je snage s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije kako bi stranim posjetiteljima otkrila čari autohtone hrane zagrebačkog zelenog prstena. Kao u svom cjelokupnom turističkom radu i u ovom se vlogu obraća stranim posjetiteljima na engleskom jeziku. Njezina posvećenost promoviranju Hrvatske u svijetu najbolje se vidi na blogu kojeg je pokrenula 2014 i koji je izrastao u jedan od najpopularnijih putopisnih blogova o Hrvatskoj.

Dvije epizode vloga ‘In Zagreb County with Andrea Pisac: gourmet weekend’ na brz, razigran i duhovit način dočaravaju lokalne gastroenološke adute. Od autohtonih jela i vina preko kulturno-povijesnog miljea iz kojeg su iznikli pa sve do neobičnih i manje poznatih ‘štikleca’.

Deset lokacija prikazanih na vlogu su dio već postojećeg projekta ‘Okusi zagrebačkoga kraja’. Brendirani u sklopu nacionalnog projekta ‘Okusi hrvatske tradicije’ u ponudi tijekom cijele godine imaju najmanje šest jela, od čega su najmanje dva glavna jela s popisa gastronomske baštine Zagrebačke županije kreiranih u dva sezonska jelovnika (proljeće/ljeto i jesen/zima) te šest pića lokalnih proizvođača.

Kao antropologinja, Andrea Pisac se posebno zalaže za promicanje kulturne baštine, a za svoj izniman doprinos kulturi i turizmu grada Zagreba ove je godine primila i Nagradu Grada Zagreba.

Komentiraj