Nacional

VIDEO: Aljoša Šerić izdao video spot za pjesmu ‘Glup’

Nakon četiri uspješna studijska albuma grupe ‘Ramirez’, Aljoša Šerić izgradio je novi glazbeni identitet u aktualnom ‘Pavelu’ s nova četiri studijska izdanja, a sada je, kako sam kaže “u poznim godinama odlučio debitirati po treći put”, ovaj put kao samostalni izvođač.

“Kako je Pavel na studijskom mirovanju do kraja 2019. godine, kompulzivnost mi nije dala mira”, rekao je Aljoša napominjući da se radi o pjesmama kojima nije htio opterećivati bend i kvariti Pavelov prosjek.

“Glup” je pjesma o ljudima koji vjeruju svemu što im internet proturi, a internet je uvijek u pravu. Nije mi jasno kako je postalo pomodno pa čak i poželjno ne vjerovati znanosti, otuda i naziv pjesme!“, objasnio je Aljoša Šerić.

Video spot koji se vjerno poklapa s Aljošinom porukom o nepovjerljivosti u internet, ekranizirao je Filip Filković Philatz, a sve je započelo idejom “postavljanja Aljoše kao promatrača apsurda kojim smo okruženi”.

“Uskoro smo napisali scenarij prema kojem smo unutar tjedan dana snimili sve što smo zamislili. Spot na kreativan i metaforičan način prati radnju pjesme, koristili smo različite teorije zavjera kao inspiraciju za motive i pritom se jako dobro zabavili. Uvijek je zanimljivo raditi s inspirativnim Aljošom, nekako imam osjećaj da se u procesu stvaranja ovog spota i on dobro zabavio”, otkrio je Filip Filković Philatz.

Glazbu i tekst potpisuje Aljoša Šerić, a raskošni aranžman koji neminovno vraća u davne 70-te, uz Aljošu potisuje i odličan Jere Šešelja. Pjesma je snimljena u RSL studiju u Novom Mestu i Element studiju u Zagrebu, a mastering je djelo Luke Tralića Shota.

Komentiraj