Velikim preokretom hrvatski stolnotenisači pobijedili Singapur u 1. kolu Svjetskog momčadskog prvenstva

Hrvatska reprezentacija je velikim preokretom uspjela pobijediti Singapur sa 3-2 u susretu prvog kola skupine 7 Svjetskog momčadskog prvenstva u stolnom tenisu koje se održava u kineskom Chengdu.

Autor preokreta bio je prvi igrač hrvatske reprezentacije Andrej Gaćina koji je pri vodstvu Singapura 2-1 u mečevima, protiv prvog igrača suparničke reprezentacije Pang Yew Ena Koena gubio sa 0-2 u setovima, došao do petog seta i u njemu spasio šest meč-lopti (6-10, 10-11, 11-12), da bi sa 15-13 u odlučujem setu donio izjednačenje na 2-2 te omogućio Tomislavu Pucaru da odvede Hrvatsku do pobjede.

Pucar je to na kraju i učinio, ali također na dramatičan način, preokrenuvši zaostatak od 1-2 u setovima. U petom setu je njegov suparnik Chew Zhe Yu Clarence poveo sa 3-0, ali je Pucar uspio na kraju slaviti sa 11-9 te donijeti Hrvatskoj startnu pobjedu.

Hrvatska je povela nakon što je Gaćina svladao Chewa u tri seta, ali su potom poraze u tri seta doživjeli Pucar i Filip Zeljko, da bi u već opisanom preokretu Gaćina i Pucar donijeli pobjedu našim stolnotenisačima.

U drugom dvoboju u skupini 7 Belgija je iznenadila Tajvan sa 3-1.

U nedjelju (10 sati) hrvatske stolnotenisače čeka ogled protiv prvog nositelja skupine Tajvana, od kojeg su poraženi na Olimpijskim igrama u Tokiju sa 0-3. U posljednjem susretu u skupini u ponedjeljak (4 sata) hrvatske igrače očekuje Belgija.

Komentiraj