VELIKA AKCIJA: Zbog organiziranog kriminala uhićeno dvadesetak osoba

Desetak specijalaca s fantomkama u Prečkom je presrelo BMW i iz njega izvuklo vozača. U policijskoj akciji razbijanja zločinačke organizacije uhićeno je više osoba, javlja Dnevnik.hr.

Specijalci s fantomkama su zaustavili BMW u zagrebačkom naselju Prečko, izvukli iz njega vozača i spustili ga na cestu, ispričao je svjedok.

Uhićena su dva pripadnika zločinačke organizacije na Rabu te više njih u Zagrebu, doznaje N1. Među uhićenima je i jedan bivši policajac, koji je u MUP-u radio do 1993. godine, nakon čega je postao članom zločinačke organizacije.

Dnevnik.hr doznaje da su među uhićenima Đorđe Vuletić i Tomislav Sabljo.

Tomislav Sabljo (37) s Knežije bio je ranije uhićen zbog krađe automobila, preprodaje poluautomatske puške, a bio je prijavljen i za pokušaj protupravne naplate 3500 eura.

Đorđe Vuletić, zvani Đoko, 58-godišnji bivši policajac, povezivao se s premlaćivanjem novinara Dušana Miljuša te čelnog čovjeka Industrogradnje Josipa Galinca. Vuletiću se sudilo kao pripadniku ‘zagrebačke mafije’, no oslobođen je krivnje.

Bio je uhićen zbog maltretiranja gostiju kafića ‘Stara Knežija’, u kojem su se okupljali dečki s Knežije.

PAVASOVIĆ VISKOVIĆ: “Sve izgleda puno spektakularnije nego što jest”

Neslužbeno se doznaje da su na nekoliko lokacija diljem Hrvatske u tijeku uhićenja više osoba koje se sumnjiči da su niz nedjela iz domene organiziranog kriminala počinili u sklopu zločinačkog udruženja.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o paležu automobila, premlaćivanju i drogi. Jedan dio uhićenih priveden je u sjedište PNUSKOK-a na Oranicama, a drugi su odvezeni u MUP u Heinzelovoj ulici te bi uskoro trebalo započeti njihovo ispitivanje.

Akcija se preselila i u BiH, javljaju tamošnji mediji. U raciji koju su proveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u Ljubuškom su uhićeni muškarac i žena a policija je pretražila najmanje četiri objekta u tom mjestu, prenijeli su lokalni mediji.

Policijske racije u BiH provode se po nalogu Tužiteljstva BiH a vjeruje se kako su na meti osobe povezane s krijumčarenjem droge.

“Dnevni avaz” navodi kako se operacija u BiH vodi pod kodnim nazivom “Tebra” a navodno je izdan nalog Suda BiH za uhićenje još dvije osobe.

Komentiraj