VELEDROGERIJE VLADI: “Platite milijardu duga ili obustavljamo isporuku lijekova”

Ne uplati li vlada najmanje četvrtinu od četiri milijarde kuna koliko im duguje, veledrogerije će obustaviti isporuku lijekova, izjavio je predsjednik Udruženja trgovine na veliko farmaceutskim proizvodima i ortopedskim pomagalima Hrvatske gospodarske komore (HGK) Tomislav Kulić, a prenijela 24sata.hr.

Čak 3,6 milijardi od 4,2 milijarde kuna duga dospjelo je za naplatu. Vlada nije reagirala ni na upozorenje prošli mjesec, pa je Udruga veledrogerija pri HUP-u na jutrošnjem sastanku odlučila obavijestiti bolnice da će od ponedjeljka obustaviti dostavu lijekova i potrošnog medicinskog materijala dok se problem barem dijelom ne riješi.

Veledrogerije tvrde da ne mogu više dobiti kredite, a proizvođači ne daju lijekove bez plaćanja. Predsjednik Udruženja trgovine na veliko farmaceutskim proizvodima i ortopedskim pomagalima HGK Tomislav Kulić kazao je kako je “potrebna hitna uplata dijela duga u iznosu od minimalno milijardu kuna kako ne bi došlo do nestašice lijekova”.

“Prvi put u 98 godina poslovanja Medike prisiljeni smo na obustavu isporuka jer smo dovedeni pred zid. Na sve naše dopise ministrima i premijeru nismo dobili nikakav odgovor a naša su skladišta prazna”, kazao je Jutarnjem listu direktor Medike Jasminko Herceg.

Komentiraj