Vagić: “Pacijent iz Arene Zagreb je preminuo od karcinoma”

U Arenu Zagreb je do sada primljeno više od 30 pacijenata, a iako je predviđeno da su tamo smješteni bolesnici s blagim simptomima, zabilježeni je prvi smrtni slučaj, koji je iznenadio i ministra zdravstva Vili Beroša.

Voditelj liječničkog tima Arene Davor Vagić pak umiruje situaciju i naglašava kako je preminuo pacijent u terminalnoj fazi karcinoma.

“Uzrok smrti kod dotičnog pacijenta je bilo njegovo opće zdravstveno stanje i to je bilo očekivano s obzirom na karcinom. Dakle, on je umro s koronavirusom, ali od karcinoma”, pojasnio je Vagić u razgovoru za RTL Danas.

”Smrtni ishodi su nešto što mi definitivno ne želimo. Da li su mogući smrtni ishodi, ako je ovo stacionar i ako je dio zdravstvenog sustava, mi to ne želimo, ali da je teoretski moguće, definitivno je. Pogotovo jer imamo pacijente koji su u starijoj životnoj dobi”, rekao je Vagić.

Vagić tvrdo kako ministar Beroš nije bio obaviješten jer to nije bio događaj koji nije bio ”problematičan”.

”To je bio jedan očekivani razboj događaja, od pacijenta za kojeg smo očekivali da će se to vrlo brzo dogoditi. On je prijavljen u onaj dio statistike, ali nije bilo razloga da se posebno izdvaja ovaj pacijent zato što se nije dogodilo ništa što bi bio neželjeni ishod događaja”, tvrdi Vagić.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner