Uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka neće se igrati na neutralnim terenima

Izvršni odbor UEFA odlučio je da se preostale uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka neće igrati na neutralnom terenu u Portugalu nego na stadionima koji si bili predviđeni i prije prekida nogometnih natjecanja uzrokovanog pandemijom koronavirusa.

Od prije su poznata imena četiri četvrtfinalista Lige prvaka, a to su Atalanta, PSG, RB Leipzig i Atetico Madrid dok Real Madrid – Man City (1:2), Chelsea – Bayern (0:3), Lyon – Juventus (1:0) te Napoli – Barcelona (1:1) moraju još odigrati i uzvratne susrete kako bi se odredio konačan popis klubova koji će sudjelovati na završnici u portugalskom Lisabonu.

>> Lisabon potvrđen kao domaćin završnice Lige prvaka

Kada je u pitanju osmina finala Europske lige dvoboji Intera i Getafea te Seville i Rome neće biti igrani na dvije utakmice nego će se odigrati jedan susret na neutralnom terenu u Njemačkoj dok će se neodigrane uzvratne utakmice osmine finala EL igrat na prethodno planiranim stadionima.

IO UEFA je također odlučio da će se sve utakmice njenih natjecanja do daljnjega igrati bez prisustva gledatelja na stadionima, a ova odluka se odnosi i na kvalifikacije Lige prvaka i Europske lige za sezonu 2020./21. koje su već modificirane na način da se umjesto dvije utakmice, osim u playoffu Lige prvaka, igra jedan susret domaćin kojeg će biti određen ždrijebom. UEFA će pratiti razvoj situacije te će po potrebi i sukladno okolnostima korigirati ovu odluku. Uz ovu odluku prihvaćen je i protokol koji sa zdravstvene i higijenske strane regulira povratak Uefinih natjecanja.

Također je donijeta odluka da će se VAR koristiti već ove sezone na završnici Europske lige, ali on neće biti u funkciji iduće sezone od grupne faze ovog natjecanja nego tek od sezone 2021./22. dok će se u idućoj sezoni koristiti od šesnaestine finala.

Komentiraj