UŽIVO: Stožer izvijestio o 234 novooboljele osobe, novo žarište u Sisačko-moslavačkoj županiji

Nacionalni stožer civilne zaštite u četvrtak je u priopćenju izvijestio da je u posljednja 24 sata zabilježeno 234 novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj. Testirano je 5322 uzoraka, a preminule su četiri osobe.

Njemačka vlada u srijedu je ukinula klasifikaciju visoko rizičnog područja za hrvatske regije Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju te za švicarski Freiburg.

Stožer: Imamo 234 novooboljelih, preminule četiri osobe

Tijek događaja:

13:30 U Međimurskoj županiji 3 nalaza su pozitivna. Danas do 11 sati uzeta su 73 uzorka od čega su 4 nalaza negativna, a 69 nalaza je u obradi. Do sada je testirano 7169 osoba.

Trenutno je 49 aktivnih slučajeva (6 osoba nepoznate epidemiološke anamneze, 7 osoba sa svadbene svečanosti, 6 osoba kontakti s oboljelima koji su prisustvovali svadbi, 27 osoba koje su kontakti s ranije potvrđenim, 1 osoba strani državljanin koji radi na području županije, 2 osobe se samo administrativno vode, ali su se zarazile i borave izvan Međimurske županije).

13:00 Od ukupno pristiglih 147 nalaza (Ogulin 4), u posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji je 13 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, pet muškaraca i osam žena. Deset osoba ima prebivalište na području Grada Karlovca, jedna osoba je iz Ogulina, jedna iz Duge Rese i jedna iz Ozlja. Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 350 osoba. Na bolničkom liječenju nalazi se 15 covid pozitivnih pacijenata. U samoizolaciji se nalazi 298 osoba.

Inspekcijski nadzor SCZ Karlovac: Područje grada Karlovca: Ugostiteljski objekti – 1, trgovine – 5, uslužne djelatnosti – 3. Za sve nadzore su sačinjene bilješke i za jedan ugostiteljski objekti je izdano usmeno upozorenje. Područje Vojnića: Ugostiteljski objekti – 2, uslužne djelatnosti – 1, trgovine – 5. Za sve nadzore su sačinjene bilješke i za 2 ugostiteljska objekta i 1 uslužnu djelatnost izdana su usmena upozorenja.

12:45 U protekla 24 sata je na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano 6 novih osoba pozitivnih na koronavirus, s prebivalištima na području Grada Oroslavje (2), Općine Đurmanec (1), Općine Krapinske Toplice (1), Općine Radoboj (1) i Općine Sveti Križ Začretje (1). Radi se o kontaktima već poznatih oboljelih osoba.

Preminula je 1 osoba koja je bila pozitivna na koronavirus, s područja Općine Bedekovčina. U istom razdoblju ozdravila je 1 osoba te je pristiglo i 66 negativnih nalaza, dok se još čekaju rezultati 3 uzorka. Ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 115. U samoizolaciji se nalazi 811 osoba

12:30 Na području Šibensko-kninske županije tri osobe su zaražene; dvije s prebivalištem na području Grada Šibenika i jedna s prebivalištem u Kninu. Trenutno je osam aktivnih slučajeva koronavirus.

Tri osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. U posljednja 24 sata uzorkovana su 93 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

11:45 Novih 49 osoba zaraženih koronavirusom bilježi u zadnja 24 sata Grad Zagreb, izvijestio je u četvrtak zagrebački Stožer civilne zaštite.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u proteklom 24-satnom razdoblju testirano je 837 uzoraka, a 246 osoba je dobilo mjeru samoizolacije.

Od jučer je oporavljeno 20 osoba.

Od 49 novih slučajeva, 26 su kontakti prethodno je oboljelih, 21 slučaj je negativne epidemiološke anamneza, a dvije obrade još su u tijeku.

11:30 Novih deset koronavirusom zaraženih osoba potvrđeno je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Riječ je o četiri osobe s područja općine Đulovac te po jednoj s područja Čazme, Bjelovara, Garešnice, Daruvara i općina Hercegovac i Sirač. Na području županije trenutno je 38 osoba zaraženo koronavirusom, a u samoizolaciji je 428 osoba.

11:20 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako je nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđeno šest novih slučaja zaraze virusom SARS -CoV-2. Riječ je o četiri osobe iz samostana sestara Bazilijanki u Križevcima, jednoj osobi sa šireg koprivničkog područja te jednoj osobi s križevačkog područja.

Epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba je u tijeku.

Na bolničkom liječenju su četiri osobe, a u ovom trenutku na području županije je 19 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 226 slučajeva bolesti COVID-19.

11:10 U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 18 novozaraženih osoba koronavirusom, dok je jedna je osoba umrla, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Šest novih slučajeva potvrđeno je u Velikoj Gorici, tri u Dugom Selu te po jedan u Svetoj Nedjelji, Zaprešiću, Ivanić Gradu, Vrbovcu, Pisarovini, Pokupskom, Kloštar Ivaniću, Brckovljanima i Rugvici.

Od 18 novooboljelih osoba šest su kontakti prethodno oboljelih, tri slučaja povezana su s boravkom u bolnici, dok je za devet slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 88 osoba. U posljednja 24 sata izliječeno je devet osoba, jedna je osoba umrla pa su trenutno aktivna 243 slučaja.

Zbog pozitivnog učenika osnovne škole u Vrbovcu, mjera samoizolacije određena je učenicima jednog razreda.

Od početka pandemije u Zagrebačkoj županiji evidentirano je 816 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 556 osoba, a 17 ih je umrlo.

11:05 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata šest (6) je novozaraženih osoba. 4 oboljele osobe su s područja Gospića, po jedna oboljela osoba je s područja Otočca te Perušića.

Jedan razred OŠ dr. Jure Turića u Gospiću je stavljen u samoizolaciju zbog pozitivne učenice, dok je jedan razred OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac stavljen u samoizolaciju zbog pozitivne učiteljice.

Nadalje, potvrđen je jedan oboljeli vojnik na Udbini s prebivalištem u Varaždinskoj županiji (ne ulazi u ukupan broj oboljelih s područja županije zbog mjesta prebivališta), osoba će koristiti smještaj izolacije u vojarni na Udbini.

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno su zaražene 182 osobe s područja Ličko-senjske županije, od čega je 35 aktivnih slučaja, 145 osoba je izliječeno, a dvije osobe su preminule.

Trenutno aktivni slučajevi po gradovima/općinama: Gospić – 24, Otočac – 8, Perušić – 1, Novalja – 1, Brinje – 1

U protekla 24 h testirano je 28 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 159 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

11:00 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije tijekom posljednja 24 sata analizirana su ukupno 284 uzorka, od kojih je četiri bilo pozitivno na koronavirus. Riječ je o dvije osobe s šireg područja Grada Donjeg Miholjca te po jednoj osobi iz Osijeka i Podgorača.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek od danas se nalaze četiri osobe više nego jučer, odnosno ukupno je hospitalizirano 25 osoba zaraženih koronavirusom. Četiri od njih su na respiratoru.

Epidemiolozi su tijekom posljednja 24 sata odredili samoizolaciju za 29 novih kontakata ranije oboljelih osoba pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalaze 522 osobe.

Policija je obavila 48 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i nije utvrdila niti jedno kršenje propisane mjere. Nije bilo prijava građana o kršenju mjere samoizolacije.

10:45 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježena su četiri (4) nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te jedna preminula osoba. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (2), općina Dragalić (1) i općina Bebrina (1).

Na covid odjelu slavonskobrodske Opće bolnice preminula je jedna starija ženska osoba (1936. godište) koja je imala i druge komorbiditete. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 638, dok je broj aktivnih slučajeva 25 (isto kao i prethodni dan). Ukupan broj preminulih osoba u Brodsko-posavskoj županiji od početka epidemije sada iznosi 6.

Hospitalizirano je 6 osoba (2 osobe manje nego prethodni dan), a jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru. I dalje je prisutan trend smanjivanja broja osoba koje su pod mjerom samoizolacije te ih se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 249 (94 osobe manje nego prethodni dan).

Od danas je na snazi “Odluka o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije” koja će se primjenjivati do 01. studenog 2020. godine, a kojom su epidemiološke mjere uvedene u rujnu djelomično ublažene.

10:30 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj muškoj i tri ženske osobe iz Dubrovnika (za jednu je utvrđena epidemiološka veza), dvije muške i jednoj ženskoj osobi iz Kule Norinske (za sve utvrđena epidemiološka veza), dvije ženske osobe iz Župe dubrovačke (utvrđena ep. veza) te jednoj muškoj osobi iz Metkovića (utvrđena ep. veza).

U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba iz Opuzena pozitivna na COVID-19 (1942. godište). Izliječeno je šest osoba – dvije iz Dubrovnika te po jedna iz Metkovića, Opuzena i Župe dubrovačke kao i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 14 osoba pozitivnih na koronavirus. Od početka pandemije analizirano je 14 432 uzorka. U samoizolaciji je 210 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđen slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđen je ukupno 81 slučaj kršenja samoizolacije.

10:20 Na području Zadarske županije dvije su novooboljele osobe od koronavirusa. Riječ je o muškarcu i ženi sa područja Grada Zadra. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 206 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom su 163 osobe. U ovome trenutku na našem području imamo 158 aktivnih slučajeva od kojih je 76 muških i 82 ženske osobe.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 12 bolesnika od kojih je 2 na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

10:15 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 19 novih pozitivnih osoba na covid-19 (14 osoba iz Vinkovaca, 1 iz Nijemaca, 1 iz Rokovaca, 1 iz Vukovara i 2 osobe sa dugotrajnim boravkom u drugoj županiji). Preminulih osoba nema. Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 845, od kojih je 731 osoba izliječena, a ukupno je 17 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 10 osoba hospitalizirano zbog covid-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirana je 131 osoba te je ukupno testiranih do sada na području županije 11.761. U samoizolaciji na području županije su 852 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 13 radnika iz sustava zdravstva (7 medicinskih sestara/tehničara, 4 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 35 radnika (3 liječnika, 21 medicinska sestra/tehničar, 6 drugih zdravstvenih radnika i 5 nezdravstvenih radnika). Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 4 nastavnika i 23 učenika. U samoizolaciji se nalazi 15 nastavnika i 443 učenika.

10:10 “U protekla 24 sata zabilježena su 234 nova slučaja pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.325. Među njima je 297 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26 pacijenata. Četiri osobe su preminule.

Preminule su tri muške osobe (KBC Split, 1966. godište; OB Bjelovar, 1930. godište i KB Dubrava, 1946. godište) te jedna ženska osoba (OB „Dr. J. Benčević“ Slavonski Brod, 1936. godište).

Do danas su ukupno zabilježene 16.827 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 284 preminulo, a 15.218 se oporavilo (161 u protekla 24 sata). U samoizolaciji su trenutno 7.903 osobe. Do danas je ukupno testirano 312.406 osoba, od toga 5.322 u posljednja 24 sata”, navodi Nacionalni stožer u priopćenju.

09:45 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 677 obrađenih testova danas je 25 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 11, Hrvaca 2, Kaštela 2, Muća 2, Omiša 1, Pučišća 1, Sinja 4, Solina 1 i Trilja 1 osoba.

Od 25 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 21 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 911 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 38 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 5 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je jedna muška osoba stara 54 godine. Osoba je bila pozitivna na COVID infekciju.

09:40 U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, četrnaest je novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Jedanaest osoba je s područja grada Popovače, jedna osoba je s područja grada Siska, jedna s područja općine Topusko i jedna s područja općine Lekenik.

Osobe s područja grada Popovače bile su na jednom događanju u Gornjoj Jelenskoj. Poduzimaju se sve potrebne mjere, kontakti oboljelih se stavljaju pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući.

09:35 U Primorsko-goranskoj županiji danas je 8 novozaraženih osoba, a 9 osoba je ozdravilo. Šest su kontakti prethodno zaraženih ljudi, a ostali se još istražuju. U domu Delnice svi zaraženi korisnici su dobro, nitko nije tijekom noći prebačen u bolnicu.

Ukupno je u PGŽ 136 aktivnih slučajeva, a 397 ljudi se nalazi u samoizolaciji.

09:00 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 88 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 82 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 6 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 429 osoba, a ukupno je testirano 9217 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 117 uzoraka, od kojih je 7 pozitivnih.

08:40 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 253 uzoraka briseva na COVID-19 (155 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je 1 pozitivan.

Radi se o osobi iz mjera samoizolacije, bliski kontakt već poznate pozitivne osobe.

Trenutno je 10 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 71 osoba.

Komentiraj