USKOK proširio istragu protiv bivšeg ministra Kuščevića na njegovu suprugu, šogora i poduzetnika

Proširena je USKOK- ova istraga koja se vodi protiv bivšeg ministra Lovre Kuščevića i sad obuhvaća i  njegovu suprugu Zoranu, šogora Ivicu Žunića i poduzetnika Antu Marinovića, objavljeno je danas na stranicama Državnog odvjetništva, bez navođenja imena.  Sumnjiči ih se za primanje mita, davanje mita, zloporabu položaja i ovlasti, poticanje na zloporabu položaja i ovlasti i poticanje na prouzročenje stečaja.

Zbog sumnje da je kao općinski načelnik Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju staju  prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ovog stana, USKOK je istragu pokrenuo u rujnu.

USKOK Kuščevića osim za prenamjenu zemljišta tereti i za nezakonito pribavljanje 1,4 milijuna kuna, sa štetom za državni proračun od nepunih 300.000 kuna, prilikom otkupa poslovnih prostora iz tvrtke Kuščević d.o.o.

Tu je i terećenje za primanje mita, kojom su obuhvaćeni njegov šogor Ivica Žuvić kao pomagač i poduzetnik Ante Marinović kao davatelj mita. Riječ je o kući, odnosno parceli u uvali Grška nedaleko od Milne na otoku Braču, koja je formalno glasila na Žuvića, a USKOK sumnja na to da ju je stvarni vlasnik Kuščević dobio kao mito od poduzetnika Marinovića.

Komentiraj