URED PREDSJEDNICE ‘Komšić je nelegitiman sugovornik kad je riječ o međunarodnim odnosima’

Iz Ureda predsjednice reagirali su na subotnje izjave predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića. Komšić je izjavio da se u Hrvatskoj niječe genocid u vrijeme NDH, a iz Ureda predsjednice su ga nazvali “nelegitimnim sugovornikom”.

Komšić je na sastanku s UN-ovim dužnosnikom izjavio kako se u Hrvatskoj “niječe činjenica da je u razdoblju kvislinške Nezavisne Države Hrvatske počinjen genocid nad Srbima, Romima i Židovima, kao što i bosanski Srbi odbijaju priznati genocid u Srebrenici”.

Iz Ureda predsjednice su poručili kako je Komšić svojom izjavom potvrdio da je “nelegitiman sugovornik” kad je riječ o međunarodnim odnosima.

“Hrvatima nametnuti član Predsjedništva Željko Komšić je personifikacija preglasavanja Hrvata BiH. U nedostatku vlastite vizije i sposobnosti za rješavanje problema unutar BiH, svojom stalnom neutemeljenom protuhrvatskom retorikom dodatno potvrđuje kako nije samo nelegitiman, već nije ni relevantan sugovornik kada je riječ o međudržavnim odnosima ili bilo čemu drugome”, stoji u priopćenju Ureda predsjednice.

Komšić pred dužnosnikom UN-a izjavio da Hrvatska niječe genocid počinjen u doba NDH

 

Komentiraj